Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas pilsonis Anderss Berings-Breiviks, kurš tiek vainots masu slepkavībās valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Utoia salā, kā arī vērienīgajā sprādzienā galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, esot atzinies abu šo noziegumu pastrādāšanā, vēsta raidorganizācija BBC.

Iepriekš Berings-Breiviks bija atzinis savu līdzdalību apšaudē nometnē.

Pēc Beringa-Breivika advokāta vārdiem, šos uzbrukumus viņa aizstāvamais uzskatot par "nežēlīgiem, bet nepieciešamiem". Berings-Breiviks solot savas rīcības motīvus skaidrot tiesā, kas nozīmēta pirmdien.

Aģentūra "RIA Novosti" ziņo, ka Berings-Breiviks apgalvojot, ka viņš abu terora aktu organizēšanā esot darbojies viens pats un viņam neesot bijuši līdzdalībnieki.

Iepriekš tika ziņots, ka Norvēģijas policija neizslēdza, ka teroristi, kuri apšaudīja nometnes dalībniekus Utoia salā, bija vismaz divi. Pēc telekanāla "NRK" iepriekš ziņotā, apšaudē izdzīvojušie stāstījuši, ka bijuši divi šāvēji.

"Viņš saka, ka rīkojies viens, bet policijai vajag pārbaudīt viņa teikto," sacījis Norvēģijas policijas pārstāvis Sveinungs Spunheims, atzīstot, ka viņiem nav nevienas versijas saskaņā ar kuru Beringam-Breivikam būtu bijuši līdzzinātāji.

Jau vēstīts, ka Norvēģijā piektdien notika sprādziens galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, un kāds vīrietis policista formā atklājis uguni valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē. Policija aizturējusi 32 gadu vecu vīrieti Bēringu-Breivīku, kuram ir sakari ar galēji labējiem grupējumiem.

Abos terora aktos ir gājuši bojā 92 cilvēki - no viņiem septiņi sprādzienā Oslo, bet pārējie - nometnē. gandrīz 100 cilvēki ir guvuši dažādus ievainojumus. Norvēģijas premjers Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs notikušo nodevēja par murgu un nacionālo traģēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!