Traģiskajā ugunsgrēkā Krievijas pilsētā Permā, kas notika piektdienas naktī, bojāgājušo skaits sasniedzis 112 cilvēkus, pavēstīja Krievijas varas iestādes.

Pagaidām atpazīti 106 no bojāgājušajiem cilvēkiem. Vēl 120 cilvēki ir slimnīcās, lielākā daļa no viņiem smagā stāvoklī.

Atgādinām, ka piektdienas naktī Permā naktsklubā "Hromaja lošadj" ("Klibais zirgs") ugunsdrošības neievērošanas dēļ izcēlās ugunsgrēks. Traģēdija notika naktskluba septītās dzimšanas dienas svinību laikā. Klubā pārsvarā atradās kluba darbinieki, viņu radinieki, draugi un klubam pietuvinātas personas - kopumā pāri par 200 cilvēkiem. Svinētāji lietojuši arī pirotehniku, kas arī bijis par iemelsu ugunsgrēkam. Neuzmanīgas lietošanas dēļ no pirotehnikas dzirkstelēm aizdegās no klūdziņām izveidotie iekaramie griesti, uguns uzreiz pārnesusies tālāk un dažu minūšu laikā pārņēmusi visu klubu, kas aizdedzies kā sērkociņu kastīte, norādīja aculiecinieki.

Lielākā daļa cilvēku bojā gājuši nosmokot, kā arī daudzi vienkārši tika sabradāti, kad pūlis panikā metās ārā no telpām. Kā norādīja ugunsdzēsēji, telpas praktiski ir pilnībā izdegušas, jo telpas bijušas 500 m2, bet izdeguši ir 400 m2.

Saistībā ar traģēdiju aizturēti jau pieci cilvēki, pret kuriem tuvākajā laikā tiks celtas apsūdzības. Klubs pēdējā laikā bija saņēmis divus brīdinājumus no vietējām iestādēm par ugunsdrošības neievērošanu un pirmdien bija paredzēta kārtējā ugunsdrošības pārbaude.

Viens no aizturētajiem ir Permas apgabalā plaši pazīstams uzņēmējs Anatolijs Zaks, kurš ir Permas apgabala gubernatora Oļega Čirkunova izveidotās ekonomiskās padomes loceklis.

Krievijā 7.decembrī ir izsludināta sēru diena, bet Permas apgabalā sēras būs trīs dienas.

Līdzjūtību Krievijai sakarā ar traģēdiju jau pauduši vairāku valstu vadītāji, arī Latvijas prezidents Valdis Zatlers, Latvijas premjers Valdis Dombrovskis un Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!