Trešdien Brazīlijas ziņu kanāls "G1 Oficial" publiskojis video no pērn decembrī Sanpaulu notikušās traģiskās helikoptera avārijas, kurā bojā gāja četri cilvēki.

Četrvietīgā helikoptera "Robinson 44" pilots traģēdijas brīdī uz kāzu ceremoniju veda līgavu, viņas brāli un video autori – fotogrāfi, kura bija stāvoklī. Lidojums ar helikopteru bijis ieplānots kā kāzu pārsteigums vīram, kurš līgavu gaidījis dažu lidojuma minūšu attālumā no traģēdijas vietas.

Lidojums, kuram vajadzējis ilgt 15 minūtes traģiski pārtrūcis netālu no galapunkta mežā pie lielceļa ārkārtīgi biezā miglā. Glābēju brigādes, kuras notikuma vietā ieradušās īsi pēc traģēdijas, pasažieriem vairs nav varējušas palīdzēt. Fotogrāfes kamera turpinājusi filmēt vēl ilgi pēc tam, kad helikopters nogāzies ar lielu triecienu, uz vietas nogalinot visus četrus tajā esošos.

Tikmēr, kā ziņo Brazīlijas medijs, līgavainis un kāzu organizatori labu laiku nav nojautuši, kur palicis helikopters. Sākotnēji izskanēja informācija, ka netālu avarējusi kāda lidmašīna, ko viņi nav uzskatījuši par saistītu notikumu. Pagājis labs laiks līdz viņi un sanākušie aptuveni 300 viesi uzzināja par traģēdiju.

Materiāls izmantots izmeklēšanā, kurā noskaidrots, ka tas avarējis pilota kļūmes dēļ. Izmeklēšana patlaban esot noslēgusies, un tās materiāli, tostarp šausminošais video kļuvuši publiski pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!