Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa personīgais advokāts Rūdijs Džuliāni otrdien paziņoja, ka nepakļausies Kongresa demokrātu pavēstei, ar kuru viņam pieprasīts sniegt liecības pret Trampu uzsāktās impīčmenta izmeklēšanas ietvaros.

"Es nepiedalīšos nelikumīgajā, nekonstitucionālajā un nepamatotajā "impīčmenta izmeklēšanā"," tviterī pavēstīja Džuliāni. Džuliāni kļuvis par centrālo figūru impīčmenta izmeklēšanā. Kā pavēstē norādīja Pārstāvju palātas komitejas, bijušais Ņujorkas mērs atzinis, ka laikā, kad bijis Trampa personīgais advokāts, mudinājis Ukrainu vērsties pret demokrātu prezidenta amata kandidātu Džo Baidenu.

Džuliāni tika pieminēts Trampa jūlija telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kurā Tramps lūdza izdarīt zināmu "pakalpojumu" un piemin izmeklēšanu par Baidenu. Diviem Ukrainas un ASV izcelsmes Džuliāni kompanjoniem Ļevam Parnasam un Igoram Frumanam pagājušajā nedēļā tika izvirzītas apsūdzības par kampaņas finansēšanas pārkāpumiem. Demokrāti skaidro, ka Parnass un Frumans piedalījušies aizdomīgās ārpolitikas operācijās, lai palīdzētu Trampa kampaņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!