Foto: AFP/Scanpix
Nākamā ASV prezidenta Donalda Trampa regulārā uzturēšanās Ņujorkā ievērojami satraukusi lielpilsētas ierēdņus. Īpašu ievērību izpelnījies viņa apsardzes jautājums, kas ik dienu metropoles iedzīvotājiem izmaksās ap vienu miljonu ASV dolāru.

"Mums nekad agrāk nav bijusi tāda situācija, ka nākamais ASV prezidents te atrastos tik regulāri. Precīzi viņa nākotnes plāni pagaidām nav zināmi, bet mēs noteikti zinām, ka nākamās 65 dienas viņš šeit būs ļoti regulāri," norāda Ņujorkas pilsētas mērs Bils de Blasio.

Viņš arī skaidro, ka galvenokārt drošības pasākumi Donalda Trampa apsargāšanai tiks organizēti pilsētas sirdī - Manhetenā. Tieši te atrodas Trampa debesskrāpis "Trump Tower".

Izmaksas veidošot gan satiksmes ierobežošana, Trampam pārvietojoties pa daudzmiljonu pilsētas centru, gan jau minētā debesskrāpja apsardze, kurā nākamais prezidents pats arī dzīvo, kā arī viņa sievas un daudzo, lielākoties pieaugušo, bērnu apsardze. Turklāt aprēķinos nav iekļautas netiešās izmaksas, kuras iedzīvotājiem un uzņēmumiem radīs satiksmes ierobežojumi.

ASV likumdošana nosaka, ka vietējām tiesībsargājošajām iestādēm jāsadarbojas ar drošības dienestu, tostarp jāīsteno sabiedrības plūsmas novirzīšana. Visu šo uzdevumu dēļ Ņujorkas policija patlaban uzsākusi savu rindu papildināšanu.

Pilsētas mērs jau brīdinājis, ka papildus izmaksas Trampa apsardzes nodrošināšanai Ņujorka lūgs segt federālajai valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!