Arvien lielāks skaits Demokrātiskās partijas kongresmeņu pievienojas piektdien gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētāja Donalda Trampa inaugurācijas ceremonijas boikotam, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par Trampa inaugurācijas boikotēšanu paziņojuši jau vairāk nekā 50 Kongresa pārstāvji no Demokrātiskās partijas, reaģējot uz jaunievēlētā prezidenta izteikumiem, kas veltīti kongresmenim un cilvēktiesību aktīvistam Džonam Lūisam.

Kopumā Kongresa abās palātas ir 535 locekļi. Trampa inaugurācijā uzstāties atteikušies arī vairāki mūziķi.

Sešdesmito gadu cilvēktiesību aktīvists Lūiss pagājušajā piektdienā Trampa uzvaru vēlēšanās nosauca par neleģitīmu saistībā ar aizdomām, ka vēlēšanu procesā iejaukusies Krievija. Tramps tviterī uz to atbildēja kritizējot kongresmeņa darbību, ka Lūiss tikai "runā, runā, bet nav darbības vai rezultātu" .

Trampa atbilde daudzos izraisīja sašutumu. "Kad tu aizvaino Džonu Lūisu, tu aizvaino Ameriku," pauda viena no Kongresa loceklēm, kura plāno boikotēt inaugurāciju. Citi norādīja, ka, ja kāds ir saistāms ar reāliem darbiem, tas ir 76 gadus vecais Lūiss.

Tiek lēsts, ka uz Trampa inaugurāciju piektdien Vašingtonā ieradīsies 800 līdz 900 tūkstoši cilvēku. Uz Baraka Obamas inaugurāciju pirms astoņiem gadiem galvaspilsētā ieradās aptuveni 1,8 miljoni cilvēku, raksta BBC.

Tikmēr sociālajos tīklos ļaudis norāda, ka Trampa komanda uz viņa inaugurāciju cilvēkus aicina ar apmaksātas reklāmas palīdzību sociālajos tīklos, piedāvājot bezmaksas biļetes. Daudzos tas raisa aizdomas, ka jaunievēlētajam prezidentam ir grūtības uz inaugurāciju sapulcināt tik lielu ļaužu masu, kā viņš vēlētos. .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!