Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa par politisko angažētību kritizētais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora vietnieks Endrjū Makkabe atkāpies no amata, ziņo raidsabiedrība BBC.

Lai gan Makkabem martā būtu jādodas pensijā, Tramps aktīvi mudināja FIB direktora vietnieku atkāpties jau tagad, jo viņa sieva kandidēja Virdžinijas štata senāta vēlēšanās un no Demokrātu partijas saņēmusi ziedojumus politiķes kampaņas veidošanai.

Tramps arīdzan tvierī Makkabi sauca par "Komija draugu", atgādinot par bijušo FIB direktoru Džeimsu Komiju, kura vadītajai aģentūrai bija uzdots izmeklēt Trampa vēlēšanu kampaņas sakarus ar Krieviju.

Pērnā gada maijā Tramps atlaida Komiju no amata. Viņa vietā FIB direktora pienākumus turpināja pildīt Makkabe, bet dažus mēnešus vēlāk prezidents amatam izraudzījās advokātu Kristoferu Reju.

Arī Rejs draudējis atstāt FIB direktora amatu, jo ASV ģenerālprokurors Džefs Sešons viņu mudinājis atlaist Makkabi.

Vēstīts, ka Krievijas iesaistes izmeklēšana tuvojas tās saknēm – pagājušajā nedēļā ASV īpašā izmeklētāja Roberta Milera komanda pirmo reizi iztaujāja Trampa kabineta pārstāvi ģenerālprokuroru Sešonsu, netieši norādot, ka izmeklēšanas gaita pietuvojusies augstākajām politiķu aprindām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!