Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa meitai Ivankai, kurai nav nekāda oficiāla amata administrācijā, Baltajā namā tiks piešķirts birojs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Telpas Ivankas birojam tiks piešķirtas Baltā nama Rietumu spārnā, apstiprina prezidenta administrācijas amatpersonas. Nekādu oficiālu amatu vai algu viņa nesaņemšot, taču 35 gadus vecajai Ivankai būs piekļuve klasificētai informācijai.

Viņas uzdevums būs būt par Trampa "acīm un ausīm", sniedzot prezidentam padomus plašā jautājumu lokā, atsaucoties uz Ivankas advokātu, raksta portāls "Politico". Ivanka, kurai pieder sava modes līnija, ar šiem pienākumiem pievienosies savam vīram Džaredam Kušneram, kurš ir Trampa padomnieks.

Pāra iespējamā ietekme uz prezidentu ir raisījusi jautājumus par iespējamiem interešu konfliktiem, kā arī diskusijas, vai ir skaidri noteiktas robežas starp Trampa ģimenes politiskajām un biznesa aktivitātēm.

Kopš Trampa stāšanās amatā 2017. gada janvārī Ivanka kopā ar tēvu jau ir bijusi klāt tikšanās laikā ar valstu līderiem, tostarp Kanādas premjeru Džastinu Trudo un Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!