Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps tviterī apsūdzējis bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas administrāciju par viņa Ņujorkas biroja noklausīšanos pirms prezidenta vēlēšanām pērnā gada novembrī. Obamas pārstāvis gan šo apsūdzību noraidījis, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Drausmīgi! Tikko uzzināju, ka Obama tieši pirms manas uzvaras noklausījies mani Trampa torņos. Neko neatrada," raksta Tramps.

''Vai tas ir likumīgi – prezidentam noklausīties prezidenta amata kandidātu pirms vēlēšanām?'' taujā Tramps, norādot, ka tas ir "jauns zemākais punkts" un salīdzinājis to ar Votergeitas skandālu.

Sīkākus paskaidrojumus Tramps tviterī nav sniedzis, kā arī nav skaidrojis, kāda informācija ir viņa pārmetumu pamatā.

Obamas preses sekretārs Kevin Lūiss noraidījis apsūdzības, norādot, ka tās ir "vienkārši nepatiesas". Tāpat viņš paudis, ka "ne prezidents Obama, ne arī kādas Baltā nama amatpersonas nekad nav pavēlējušas uzraudzīt kādu ASV pilsoni". Lūiss paziņojām uzsvēris, ka "Obamas administrācijas strikts noteikums bija, ka neviena no Baltā nama amatpersonām nekad neiejauksies neatkarīgā izmeklēšanā, ko vada Tieslietu departaments".

Iepriekš Obamas bijušais padomnieks Bens Rods, atbildot uz Trampa apgalvojumiem, tviterī ierakstījis, ka "neviens prezidents nevar pavēlēt veikt noklausīšanos. Tādi noteikumi tika ieviesti, lai pasargātu pilsoņus no tādiem cilvēkiem, kā tu".

Sestdien tvītos Tramps arī centies aizstāvēt ASV ģenerālprokuroru Džefu Sešonu, kurš pērn prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā divreiz ticies ar Krievijas vēstnieku: "Tikko: tas pats Krievijas vēstnieks, kurš tikās ar "Džefu Sešonu, viesojies Obamas Baltajā namā 22 reizes un 4 reizes pērn."

Jau ziņots, ka Maskava noraidījusi apgalvojumus, ka Sešonam pērn prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā būtu bijušas neatbilstošas sarunas ar Krievijas vēstnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!