Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka ir atcēlis no amata galveno par vēlēšanu drošību atbildīgo valdības amatpersonu Krisu Krebsu, kas noraidīja prezidenta apgalvojumus par "masveida krāpšanos" ASV prezidenta vēlēšanās.

"Krisa Krebsa nesenais paziņojums par 2020. gada vēlēšanu drošību bija ļoti neprecīzs, jo [tajās] bija masveida pārkāpumi un krāpšanās," rakstīja Tramps savā tvītā.

"Tāpēc Kriss Krebss tiek atcelts no Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūras direktora amata," un šis lēmums stājas spēkā nekavējoties, tvītoja Tramps.

Trampa lēmums par Krebsa atlaišanu, kuru viņš pats bija iecēlis šajā amatā, pieņemts laikā, kad Tramps atsakās atzīt Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Bijušais kompānijas "Microsoft" administrācijas pārstāvis Krebss bija vadījis Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūru, kopš tā tika izveidota pēc Krievijas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā. Viņa darbība bija izpelnījusies gan republikāņu, gan demokrātu atzinību.

Krebss pēdējās dienās bija vairākkārt vērsies pret apgalvojumiem par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās 3. novembrī. Otrdien viņš tviterī publicēja ziņojumu ar atsauci uz 59 vēlēšanu drošības ekspertu teikto, ka nav ticamu pierādījumu par datorkrāpniecību, kas ietekmētu šo vēlēšanu iznākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!