Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka ir panākts būtisks progress tirdzniecības sarunās ar Ķīnu, tāpēc viņš atliek 1.martā paredzēto muitas tarifu paaugstināšanu no pašreizējiem 10% līdz 25% Ķīnas precēm vairāk nekā 200 miljardu dolāru vērtībā.

Tramps arī pavēstīja, ka plāno tikties ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu savā īpašumā Maralaho, Floridā, lai parakstītu vienošanos.

"Ar prieku paziņoju, ka ASV ir panākušas būtiski progresu tirdzniecības sarunās Ķīnu par svarīgiem strukturāliem jautājumiem, tostarp intelektuālā īpašuma aizsardzību, tehnoloģiju nodošanu, lauksaimniecību, pakalpojumem, valūtu un daudziem citiem jautājumiem," svētdien tviterī ierakstīja Tramps.

"Šo ļoti produktīvo sarunu rezultātā es atlikšu ASV muitas tarifu paaugstināšanu, kas līdz šim bija paredzēta 1.martā. Pieņemot, ka abas puses panāks vēl lielāku progresu, mēs plānojam samitu Maralago ar prezidentu Sji, lai noslēgtu vienošanos," piebilda Tramps.

Tirdzniecības karā, kas tika sākts pēc Trampa iniciatīvas, abas puses noteikušas muitas tarifus precēm simtiem miljardu dolāru vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!