Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps atteicies parakstīt likumprojektu par 2,3 triljoniem dolāru, kas ietver valdības finansējumu nākamajam gadam un atbalsta paketi ekonomikai Covid-19 izraisītās krīzes laikā, un tas nozīmē, ka miljoniem amerikāņu sestdien beidzies bezdarbnieku pabalsts.

Tramps pārsteidza gan demokrātus, gan republikāņus, šonedēļ nosaucot minēto likumprojektu par "apkaunojumu" un pieprasot vairāk nekā trīskāršot atbalsta maksājumus amerikāņiem.

Likumprojekts cita starpā paredzēja pagarināt īpašos bezdarbnieku pabalstus, kas 14 miljoniem amerikāņu beidzās sestdien, ziņoja ASV Nodarbinātības ministrija.

900 miljardu dolāru vērtā atbalsta pakete ekonomikai ir sasaistīta ar 1,4 triljonu dolāru lielo valdības finansējumu nākamajam gadam.

Bez Trampa paraksta otrdien valdības darbs tiks daļēji apturēts, ja vien Kongress nevienosies par likumprojektu, kas to novērstu un pagarinātu valdības finansējumu.

Jaunievēlētais ASV prezidents Džo Baidens aicināja Trampu nekavējoties parakstīt likumprojektu.

"Ir diena pēc Ziemassvētkiem, un miljoniem ģimeņu nezina, vai spēs savilkt galus kopā, jo prezidents Donalds Tramps atsakās parakstīt ekonomikas atbalsta paketi, ko apstiprinājis Kongress," sacīja Baidens.

Baidens pārmeta Trampam attiekšanos no atbildības un uzsvēra, ka tam var būt postošas sekas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!