Foto: Reuters/Scanpix
ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps sestdien atvainojies par vulgārajiem izteikumiem attiecībā pret sievietēm.

"Esmu teicis un darījis lietas, ko nožēloju," atzina Tramps. "Visi, kas mani pazīst, zina, ka šie vārdi neatspoguļo to, kas esmu. Es to teicu, es kļūdījos un es atvainojos," viņš piebilda.

Tramps to, kas ir uzskatāma par pirmo publisko atvainošanos viņa priekšvēlēšanu kampaņā, ko pavada aizvainojoši izteikumi, sacīja videopaziņojumā, kas nofilmēts dažas stundas pēc tam, kad laikraksts "The Washinton Post" publiskoja tā rīcībā nonākušu trīs minūtes ilgu video, kurā republikāņu politiķis sarunā ar televīzijas un radio šovu raidījumu vadītāju Billiju Bušu slavē savas spējas apgrābstīt un iesaistīt seksuālās attiecībās sievietes, izmantojot savu slavenības statusu, kā arī stāsta par neveiksmīgiem centieniem pārgulēt ar precētu sievieti.

"Nekad neesmu teicis, ka esmu nevainojams cilvēks, neesmu izlicies par to, kas neesmu," atvainošanās video sacīja Tramps.

"Solu, ka turpmāk būšu labāks cilvēks," viņš piebilda.

Tomēr provokatīvais miljardieris ātri vien pārgāja no savu problēmu iztirzāšanas pie uzbrukuma Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones vīram, sakot, ka bijušais ASV prezidents Bils Klintons "vardarbīgi izmantoja" sievietes.

"Esmu teicis šo to muļķīgu, bet ir liela atšķirība starp vārdiem un citu cilvēku darbiem," viņš sacīja un piebilda, ka "Bils Klintons reāli vardarbīgi izmantoja sievietes, un Hilarija ir terorizējusi, uzbrukusi un kauninājusi viņa upures".

"Mēs par to parunāsim tuvāko dienu laikā," paziņoja Tramps. "Tiekamies debatēs svētdien," viņš teica.

Svētdien Sentluisā gaidāmas otrās abu lielāko politisko spēku ASV prezidenta amata kandidātu debates. Jaunākajās sabiedriskās domas aptaujās Tramps popularitātes ziņā atpaliek no Klintones, kuras pārsvars pār konkurentu īpaši izteikts ir sieviešu vidū.

2005.gadā uzņemtajā video Tramps ir dzirdams sakām: "Ja tu esi zvaigzne, viņas ļaus tev darīt visu." Tramps, kurš sarunā nosauca kādu sievieti nosauca par "kuci", neilgi pirms sarunas ieraksta bija apprecējies trešo reizi.

Tramps jau iepriekš ir izcēlies ar sievietes aizskarošiem izteicieniem, tomēr nesen viņš centies tos aizstāvēt, norādot, ka daudzi no tiem bijuši domāti izklaidējošiem nolūkiem.

"Neviens nejūt tādu cieņu pret sievietēm kā es," viņš pavēstījis intervijā telekanālam KSNV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!