Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien brīdināja Irānas augsto līderi ajatollu Ali Hamenei būt uzmanīgam ar izteikumiem pēc tam, kad Hamenei nodēvēja Trampu par "klaunu".

"Tā sauktajam Irānas "augstajam līderim", kurš pēdējā laikā nav bijis tik augsts, bija sakāmas dažas nejaukas lietas par Savienotajām Valstīm un Eiropu," savā atbildē tviterī rakstīja Tramps. "Viņu (Irānas) ekonomika brūk, un viņu cilvēki cieš. Viņam vajadzētu būt ļoti uzmanīgam ar saviem vārdiem!" tvītoja ASV prezidents.

Jau ziņots, ka Hamenei piektdien Trampu nodēvējis par klaunu, kurš tikai izliekas, ka atbalsta Irānas iedzīvotājus. Ajatolla piedalījās piektdienas lūgšanās Teherānā pirmo reizi kopš 2012.gada.

Savā runā viņš teica, ka Tramps Irānas mugurā "iedurs saindētu dunci". Hamenei uzsvēra, ka plašās sēras ASV raķešu triecienos Irākā nogalinātā Irānas Revolucionārās gvardes vienības "Kudsas spēki" komandiera ģenerāļa Kasema Soleimani bērēs apliecina, ka valsts iedzīvotāji atbalsta Islāma Republiku.

Irānas augstais līderis norādīja, ka ASV ir gļēvi nogalinājušas komandieri, kura rīcība bijusi visiedarbīgākā cīņā pret džihādistu grupējumu "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!