Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien reaģējis uz Krievijas paziņojumu notriekt jebkuras pret Sīriju izšautas raķetes ar brīdinājumu, ka tādas tiks izšautas.

Pasaulē varenākās valsts prezidents ietvītojis: "Krievija sola notriekt jebkuru un visas raķetes, kas tiks izšautas pret Sīriju. Sagatavojies, Krievija, jo tās nāks jaukas, jaunas un "gudras"! Tev nevajadzētu būt partnerim ar gāzi slepkavojošam dzīvniekam, kurš nogalina savus cilvēkus un to izbauda!"

Tādējādi Tramps brīdinājis, ka, visticamāk, pret objektiem Sīrijā tiks raidītas jaunākās paaudzes vadāmās raķetes. Savukārt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada vai visa Sīrijas režīma dēvēšana par "ar gāzi slepkavojošu dzīvnieku" (Gas Killing Animal") liecina par viņa apņemšanos uzturēt spiedienu pret Sīrijas autoritāro prezidentu, kuru Krievija un Irāna dēvē par leģitīmi ievēlētu.

Aptuveni 40 minūtes pēc pirmā ieraksta Tramps turpina savu vēstījumu "Twitter", norādot, ka ASV attiecības ar Krieviju patlaban esot sliktākas nekā tas bijis Aukstā kara laikā.

"Mūsu attiecības ar Krieviju ir sliktākas nekā tās jebkad bijušas, un tas ietver Aukstā kara periodu. Tam nav nekāda pamatojuma. Krievijai vajag mūs, lai [mēs] palīdzētu tās ekonomikai, kas ir ārkārtīgi viegli izdarāms, un mums nepieciešams, lai visas nācijas strādā vienoti. Pārtraucam bruņošanās sacensību?" viņš raksta.

Iepriekš Krievijas pārstāvis Vasīlijs Ņebezja ANO Drošības padomes sanāksmē, vēršoties pie ASV, norādīja, ka vēlas vēlreiz lūgt atturēties no plāniem, kuri patlaban tiekot attīstīti. Viņš arī brīdināja, ka Vašingtonai būs jāuzņemas atbildība par jebkuru "nelegālu militāru piedzīvojumu", ko tā veiks, ziņo raidsabiedrība BBC.

Krievijas vēstnieks Libānā Aleksandrs Zasipkins trešdien nācis klajā ar brīdinājumu, ka Krievija notrieks ASV izšautās raķetes un dos triecienu to palaišanas iekārtām, ziņo Kremļa medijs RT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!