Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps, piektdien tiekoties ar demokrātu vadības pārstāvjiem, sacījis, ka ir gatavs federālās valdības darba apturēšanai mēnešiem vai gadiem, lai panāktu finansējuma nodrošināšanu mūra būvniecībai uz robežas ar Meksiku, paziņoja Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers.

Demokrāti sanāksmes gaitā, kas "dažkārt bija saspringta", mudinājuši prezidentu atjaunot federālās valdības darbu, kas daļēji ir apturēts kopš 22.decembra.

"Mēs sacījām prezidentam, ka mums ir nepieciešama valdības darba atsākšana," norādīja Šūmers. "Viņš pretojās. Patiesībā, viņš sacīja, ka panāks, ka valdība paliek slēgta uz ļoti ilgu laika posmu. Mēnešiem vai pat gadiem."

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai tas ir tiesa, Tramps atbildēja apstiprinoši, vienlaikus piebilstot - viņš cer, ka situācija, kad valdības iestāžu darbs ir apturēts, "neturpināsies ilgāk par dažām dienām". "Es darīšu to, kas mums ir jādara," sacīja Tramps. "Ja mums būs jāpaliek slēgtiem ļoti ilgu laiku, tad to mēs arī darīsim."

Nedēļas nogalē tiksies abu partiju darba grupa, kurā piedalīsies arī viceprezidents Maiks Penss, cenšoties panākt vienošanos, sacīja prezidents. Tiesa gan, izeja no strupceļa, pēc visa spriežot, nav gaidāma drīz, jo demokrāti, kas tagad kontrolē Pārstāvju palātu, nav noskaņoti uz piekāpšanos.

Tramps piektdien pēc sarunām ar demokrātu līderiem žurnālistiem sacīja: "'Mēs runājam par nacionālās drošības jautājumu." "Dienvidu robeža ir bīstama, šausmīga katastrofa," norādīja prezidents, paužot raizes par nelegālo imigrāciju, narkotiku un cilvēku kontrabandu. "Mums ir jāuzbūvē celtne," sacīja Tramps, aicinot Kongresu apstiprināt viņa lūgumu par 5,6 miljardu dolāru piešķiršanu "lielam, stipram nožogojumam" no betona vai tērauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!