Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps pēdējās priekšvēlēšanu debatēs ar savu sāncensi no Demokrātu partijas Hilariju Klintoni atteicās paziņot, ka viņš ir gatavs atzīt savu zaudējumu nākammēnes paredzētajās vēlēšanās gadījumā, ja Klintone uzvarēs.

"Es jums tad pateikšu," atbildot uz debašu vadītāja jautājumu, vai viņš būs gatavs atzīt savu sakāvi, ja vēlēšanās zaudēs, teica Tramps.

Uz debašu vadītāja lūgumu precizēt savu nostāju Tramps atteica: "Es saglabāšu jums intrigu, labi?"

Tramps sacīja, ka "pašlaik par to nedomā", un norādīja uz vairāku labējo plašsaziņas līdzekļu apgalvojumiem, ka vēlēšanās gaidāma krāpšana un ka "balsošanai ir reģistrēti miljoniem cilvēku, kuriem nebūtu jābūt reģistrētiem balsošanai".

Republikāņu kandidāts sacīja, ka "korumpētie plašsaziņas līdzekļi" ir nostājušies pret viņu un "saindējuši vēlētāju prātus, bet par nelaimi tiem, es domāju, ka vēlētāji "redz tam cauri". (..) Mēs to redzēsim [vēlēšanu dienā] 8.novembrī."

Klintone teica, ka arī agrāk Tramps ir sacījis, ka attiecībā uz viņu notikusi krāpšana, piemēram, kad viņa uzņēmumi zaudējuši tiesas prāvās vai kad viņam sākumā nav veicies republikānu priekšvēlēšanās.

"Katru reizi, kad Donalds domā, ka lietas nenotiek viņam par labu, viņš apgalvo, ka pret viņu notikusi krāpšana," sacīja demokrātu kandidāte.

"Bija pat laiks, kad viņš neieguva "Emmy" balvu par savu televīzijas raidījumu trīs gadus pēc kārtas, un viņš sāka tvītot, ka "Emmy" [balvu piešķiršanā] pret viņu notikusi krāpšana," teica Klintone.

"Man to būtu vajadzējis dabūt," atteica Tramps un iesmējās.

Tad Klintone pacēla labo roku un turpināja: "Tas ir domāšanas veids. Tā Donalds domā. Un tas ir ir smieklīgi, bet reizē tas patiešām rada bažas."

Viņa uzsvēra, ka, ja lielo partiju pārstāvji atsakās atzīt vēlēšanu rezultātus, "tas neatbilst tam, kā darbojas mūsu demokrātija".

Pēdējās no trim Klintones un Trampa televīzijas debatēm pirms 8.novembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām notika trešdienas vakarā (ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika) Lasvegasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!