Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka ASV varētu Afganistānu noslaucīt no Zemes virsmas dažu dienu laikā, bet nav izvēlējies šo ceļu, vēsta portāls "USA Today".

Ar šo paziņojumu Tramps nāca klajā Baltajā namā, tiekoties ar Pakistānas premjerministru Imranu Hānu.

"Ja mēs vēlētos karot Afganistānā un uzvarēt, es varētu uzvarēt nedēļas laikā. Es vienkārši nevēlos nogalināt 10 miljonus cilvēku," teica Tramps.

Hāns ar Trampu tiekas laikā, kad abas valstis cenšas panākt vienošanos, kas dotu iespēju ASV turpināt samazināt savu karavīru skaitu Afganistānā. ASV spēki šajā kalnainajā valstī atrodas kopš 2001. gada, kad pēc 11. septembra teroraktiem Ņujorkā starptautiskie spēki iebruka, lai gāztu teroristus atbalstošo grupējuma "Taliban" režīmu.

Tramps pirmdien arī kritizēja kara garumu, kas jau "smieklīgi" ievilcies. Karš turpinās jau trešās ASV prezidenta administrācijas laikā. Pērn Tramps iecerēja vērienīgu amerikāņu spēku izvešanu no Afganistānas, bet šī plāna laika rāmis nav skaidrs. Pašlaik Afganistānā ir ap 14 tūkstošiem ASV karavīru.

"Ja mēs vēlētos uzvarēt šo karu, Afganistāna tiktu noslaucīta no Zemes virsmas. Tas būtu izdarīts burtiski 10 dienās. Es nevēlos iet šo ceļu," uzsvēra Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!