Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV eksprezidents Donalds Tramps devis vienu no līdz šim lielākajiem mājieniem, ka varētu atkārtoti iesaistīties cīņā par Baltā nama atslēgām, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Tramps kampaņas pasākumā Aiovas štatā sacīja, ka "ļoti, ļoti, ļoti iespējams, to [kandidēt uz prezidenta amatu] darīs vēlreiz" 2024. gadā.

Republikānis Tramps atkārtoja savu nepatieso apgalvojumu, ka viņš 2020. gadā zaudēja plašas krāpšanas dēļ. "Es kandidēju divas reizes," viņš teica. "Es uzvarēju divreiz, un otrajā reizē man klājās daudz labāk nekā pirmoreiz, 2020. gadā saņemot miljoniem vairāk balsu nekā 2016. gadā."

"Un tagad, lai mūsu valsts būtu veiksmīga, droša un krāšņa, ļoti, ļoti, ļoti iespējams, es to darīšu vēlreiz," izteicās Tramps.

Spekulācijas par to, ka Tramps varētu kandidēt uz prezidenta amatu arī 2024. gadā sāka izskanēt teju uzreiz pēc tam, kad viņš pameta Balto namu 2021. gada janvārī. Tramps līdz šim izvairījies no konkrētu plānu atklāšanas, taču viņš arī nekad nav noliedzis varbūtību, ka varētu trešo reizi iesaistīties cīņā par ietekmīgo amatu.

Tramps joprojām ir viens no ietekmīgākajiem politiķiem Republikāniskās partijas aprindās, un, ja viņš nolemtu kandidēt uz prezidenta amatu, noteikti būtu galvenais favorīts kaujā par savas partijas nominācijas iegūšanu. Taču paredzams, ka atšķirībā no 2020. gada priekšvēlēšanu posma, Trampam būtu jāsaskaras ar lielāku konkurenci. Potenciālo republikāņu kandidātu vidū tiek minēts bijušais viceprezidents Maiks Penss, kā arī Floridas štata gubernators Rons Desantiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!