Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka viņš "mantojis haosu" un ka ASV saskaras ar virkni problēmu mājās un ārvalstīs.

Tramps preses konferencē pavēstīja, ka no ASV uz Meksiku un citviet aizplūst darbavietas un ka ārvalstīs valda masveida nestabilitāte.

"Godīgi, es mantoju haosu. Tas ir haoss. Mājās un ārzemēs. Haoss," sacīja Tramps.

Viņš arī atkārtoti uzbruka medijiem, tos raksturojot kā negodīgus.

Pēc viņa teiktā, ASV mediji apkalpo īpašas intereses un cilvēkus, kas gūst labumu no "ļoti, ļoti acīmredzami salauztas sistēmas".

"Prese ir kļuvusi tik negodīga, ka, ja mēs par to nerunāsim, mēs izdarīsim milzīgu "lāča pakalpojumu" amerikāņu tautai," sacīja Tramps.

Kā norādīja Tramps, viņam un viņa vēlēšanu komandai nav bijuši kontakti ar Krieviju un ziņas par to ir "mediju izplatītas viltus ziņas".

Tramps pavēstīja, ka viņam nav holdingu Krievijā, aizņēmumu vai darījumu ar to un ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins viņam zvanījis tikai divreiz - lai apsveiktu ar ievēlēšanu un inaugurāciju. Arī viņa palīgiem vēlēšanu kampaņas laikā nav bijuši kontakti ar Krieviju.

"Viņi par to neko nezina. Viņi nav bijuši Krievijā. Viņi nekad nav zvanījuši uz Krieviju. Viņiem nekad nav zvanīts. Tas viss ir viltus ziņas," sacīja Tramps.

Tāpat Tramps pavēstīja, ka uzdevis Tieslietu ministrijai izmeklēt izlūkošanas informācijas nopludināšanu, kā rezultātā amatu zaudēja viņa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns.

Viņš arī noraidīja ziņas, ka viņa administrācijā valda haoss, tā gluži pretēji "strādā kā labi noregulēta mašīna".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!