Foto: Twitter
ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāta Donalda Trampa dēls pirmdien ierakstā tviterī pielīdzinājis Sīrijas bēgļus bļodai ar saindētām un nesaindētām konfektēm, sociālajā tīklā izraisot plašu rezonansi.

"Šis attēls pasaka visu," pirmdien tviterī ierakstījis 38 gadus vecais Donalds Tramps juniors. "Apturēsim politkorekto plānu, kas Ameriku neliek pirmajā vietā."

Tvītā pievienotajā attēlā redzama balta bļoda ar "Skittles" konfektēm visās varavīksnes krāsās.

Virs attēla lasāms: "Ja man būtu bļoda ar "Skittles" konfektēm un es teiktu, ka tikai trīs jūs nogalinās. Vai jūs ņemtu veselu sauju? Tā ir mūsu Sīrijas bēgļu problēma."

Tvīts, kurā redzams arī pazīstamais Trampa-Pensa kampaņas logo ar saukli "Padarīsim Ameriku atkal diženu!", populārajā mikroblogu vietnē izraisīja atbalstītāju un oponentu debates.

Ieraksts retvītots vairāk nekā 9700 reižu un saņēmis vairāk nekā 14 000 pozitīva novērtējuma klikšķu.


Arī pats republikāņu kandidāts izraisījis plašu rezonansi ar saviem izteikumiem par rasu, imigrācijas un bēgļu jautājumiem, cita starpā viņš aicinājis aizliegt musulmaņiem ieceļot ASV.

Pretrunīgu reakciju izraisīja viņa pērn paustais apgalvojums, ka daudzi meksikāņu imigranti ir narkotiku kontrabandisti un izvarotāji.

Republikāņu kandidāts arī asi iebildis pret prezidenta Baraka Obamas plāniem līdz šī mēneša beigām uzņemt ASV 10 000 Sīrijas bēgļu.

Sīrija ierauta kopš Otrā pasaules kara smagākajā humānajā krīzē, un valsti jau pametuši 4,8 miljoni bēgļu.

ASV, kas tradicionāli uzņēmusi bēgļus, izpelnījusies kritiku par savu gauso reakciju uz Sīrijas krīzi.

Kā liecina ceturtdien izplatītie telekanāla CBS un laikraksta "New York Times" aptaujas dati, demokrātes Hilarijas Klintones pārsvars pār Trampu ir divi procentpunkti, ja amerikāņiem izvēle ir jāizdara tikai starp šiem diviem kandidātiem. Klintonei tad priekšroku dotu 46%, bet Trampam - 44%.

Reģistrēto vēlētāju vidū Klintone Trampu apsteidz ar piecu procentpunktu pārsvaru - 46% pret 41%.

Ja alternatīvu vidū tiek iekļauts arī libertāņu kandidāts Gerijs Džonsons un "zaļo" kandidāte Džila Steina, atbalsts Klintonei un Trampam ir vienāds - 42% līmenī.

BNS, +371 67088611, zinas@bns.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!