Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis, ka ir "ļoti satraukts" par Krievijas potenciālo iejaukšanos gaidāmajās ASV vidustermiņa vēlēšanās.

“Esmu ļoti satraukts, ka Krievija centīsies ietekmēt gaidāmās vēlēšanas. Pamatojoties uz to, ka neviens prezidents pret Krieviju nav bijis stingrāks par mani, viņi ļoti centīsies atbalstīt Demokrātus. Viņi noteikti nevēlas Trampu,” rakstīja ASV prezidents.

Šis Trampa paziņojums nāk pusotru nedēļu pēc preses konferences ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Vairāki ASV izlūkdienesti ir nonākuši pie secinājuma, ka Krievija iejaucās 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās. 16. jūlija preses konferencē Tramps izteicās, ka tic Putinam, kurš apgalvo, ka Krievija ASV vēlēšanās nav iejaukusies, tādējādi nonākot pretrunās ar izlūkdienestu teikto.

Pēc šīs preses konferences gan mediji, gan vairāki ASV politiķi, kuru vidū bija arī prominenti Trampa pārstāvētās Republikāņu partijas senatori, asi kritizēja Trampa izteikumus. Dienu vēlāk Tramps paziņoja, ka preses konference esot pārteicies un apgalvoja, ka tomēr tic izlūkdienestu secinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!