ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps trešdien Meksikas apmeklējuma laikā paziņoja, ka ASV ir tiesības celt mūri uz robežas ar Meksiku, lai apturētu nelegālo imigrāciju.

Tramps to paziņoja, stāvot blakus Meksikas prezidentam Enrikem Penjam-Njeto.

"Mēs atzīstam un respektējam jebkuras valsts tiesības būvēt fizisku barjeru vai mūri uz jebkuras no tās robežām," Tramps sacīja reportieriem Meksikas prezidenta rezidencē pēc abu politiķu sarunām aiz slēgtām durvīm.

Tramps tomēr pateica, ka ar Penju-Njeto nav apspriedies par to, kas samaksās par šo mūri. Tramps savā vēlēšanu kampaņā bija pastāvīgi uzsvēris, ka šī mūra būvēšanas izdevumus segs Meksika.

Penja-Njeto gan paziņoja, ka sarunās ar Trampu esot pateicis, ka Meksika nemaksās par ASV celtu mūri uz robežas.

"Sarunas ar Donaldu Trampu sākumā es liku saprast, ka Meksika nemaksās par šo mūri," Meksikas prezidents ierakstīja mikroblogu vietnē "Twitter" pēc savas tikšanās ar Trampu.

Nekustamo īpašumu magnāts Tramps trešdien apmeklēja Meksiku un tikās ar tās prezidentu.

"Esmu pieņēmis Meksikas prezidenta Enrikes Penjas-Njeto ielūgumu un ļoti gaidu rīt paredzamo tikšanos ar viņu," Tramps otrdien rakstīja mikroblogu vietnē "Twitter".

Penjas-Njeto kanceleja atklāja, ka uzaicinājums apmeklēt Meksiku nosūtīts arī Demokrātu partijas Baltā nama kandidātei Hilarijai Klintonei. Abas kampaņas uzaicinājumu esot uztvērušas pozitīvi.

Sākot priekšvēlēšanu kampaņu, Tramps pērn meksikāņus nosauca par "izvarotājiem", solot ievēlēšanas gadījumā deportēt nelikumīgi ASV dzīvojošos imigrantus, kuru vidū ir daudz Meksikas pilsoņu. Republikāņu kandidāts arī solījis uz Meksikas robežas uzbūvēt mūri un likt Meksikai segt tā būvniecības izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!