Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka nopietni apsver iespēju atbildēt uz Kongresa demokrātu mesto izaicinājumu un sniegt liecības impīčmenta izmeklēšanas procesā.

Reaģējot uz Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi ierosinājumu, ka Tramps varētu atsaukties aicinājumiem un pastāstīt "patiesību", republikāņu prezidents apliecināja, ka varētu to darīt.

Pelosi ierosināja, "lai es liecinu krāpnieciskajām impīčmenta raganu medībām. Viņa arī sacīja, ka es to varu darīt rakstiski", tviterī norādīja Tramps.

"Kaut arī es neesmu izdarījis nekā nepareiza, un es nevēlos piešķirt ticamību šai afērai, kas ir tālu no lietas taisnīgas izskatīšanas, man šī ideja patīk, un, lai Kongress atkal varētu koncentrēties, es to nopietni apsvēršu."

Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu pret Trampu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps 25. jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par bijušā ASV viceprezidenta un iespējamā demokrātu 2020. gada prezidenta vēlēšanu kandidāta Džo Baidena un viņa dēla darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps nedēļu pirms šīs sarunas aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu.

Tramps atzīst, ka 25. jūlija telefona sarunā ar Zelenski lūdzis Ukrainas valdību izmeklēt korupciju, kas esot saistīta ar Baidenu. Viņš tomēr noliedz demokrātu apgalvojumus, ka esot mēģinājis izdarīt spiedienu uz Ukrainu, saistot šo lūgumu ar ASV militārās palīdzības piegādi.

Tramps jau ir nosaucis impīčmenta izmeklēšanu par "valsts apvērsumu", "joku", "raganu medībām" un "linčošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!