Foto: Reuters/Scanpix

Nākamais ASV prezidents Donalds Tramps dažas stundas pēc paziņojuma par Fidela Kastro nāvi viņu nodēvējis par brutālu diktatoru, kurš sešas desmitgades apspieda savu tautu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Lai gan Kuba joprojām ir totalitāra sala, es ceru, ka šī diena būs pagrieziens prom no šausmām, kuras ciestas pārlieku ilgi, un pretim nākotnei, kurā burvīgie kubieši beidzot varēs dzīvot brīvībā, kuru viņi ir nopelnījuši," paziņojumā raksta Tramps.

Viņš piebildis, ka vienīgais Kastro atstātais mantojums ir "šāvēju komandas, laupīšana, neiedomājamas ciešanas, nabadzība un cilvēka pamattiesību atņemšana".

"Lai gan nevar izdzēst Fidela Kastro radītās traģēdijas, nāves un sāpes, mūsu administrācija darīs visu, ko tā var, lai gādātu, ka Kubas tauta beidzot var sākt savu ceļu pretī labklājībai un brīvībai," norādījis nākamais Baltā nama saimnieks.

Vēstīts, ka piektdien 90 gadu vecumā nomiris Kubas bijušais līderis Fidels Kastro.

"Galvenais Kubas revolūcijas komandieris nomira piektdien, plkst. 22.29 (sestdien plkst. 5.29 pēc Latvijas laika)," norādījis pašreizējais prezidents un Fidela Kastro brālis Rauls Kastro, informē britu raidsabiedrība BBC.

Kubā izsludinātas deviņas dienas ilgas sēras. Laikā no 26. novembra līdz 4. decembrim atcelti visi publiskie pasākumi un izrādes, bet valsts karogi pie sabiedriskajām ēkām un bruņoto spēku objektiem tiks nolaisti pusmastā, teikts valdības izplatītajā paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!