Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien nosodīja pret viņu uzsākto impīčmenta izmeklēšanu, nosaucot to par "apvērsumu".

Tramps nāca klajā ar šiem izteikumiem pēc tam, kad valsts sekretārs Maiks Pompeo mēģināja novērst vai aizkavēt piecu bijušo vai esošo Valsts departamenta darbinieku liecināšanu šajā izmeklēšanā.

"Katru dienu uzzinot arvien vairāk, es nonāku pie slēdziena, ka notiekošais nav impīčments - tas ir APVĒRSUMS," Tramps paziņoja tviterī.

Tā "nolūks ir atņemt Tautas Varu, tās BALSOJUMU, tās Brīvības, tās [Konstitūcijas] Otro labojumu, Reliģiju, Armiju, Robežmūri, un tai Dieva dotās Amerikas Savienoto Valstu Pilsoņa tiesības!" tvītoja Tramps.

Pompeo apsūdzēja trīs Pārstāvju palātas komiteju vadītājus, kuri veic impīčmenta izmeklēšanu, "mēģinājumā iebiedēt, terorizēt un nepiedienīgi izturēties pret Valsts departamenta izciliem profesionāļiem". Savukārt šie komiteju vadītāji apsūdzēja Pompeo izmeklēšanas kavēšanā.

Demokrātu kontrolētā Pārstāvju palāta pagājušonedēļ nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski
mēģinājis viņu pierunāt sniegt kompromitējošu informāciju par Trampa politiskā pretinieka Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā.

Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!