Foto: Reuters/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps tviterī publicējis vairākus ierakstus, tajos par muļķiem nosaucot tos, kuri labas ASV un Krievijas attiecības uzskata par sliktu ārpolitikas kursu.

"Labas attiecības ar Krieviju ir laba lieta, nevis slikta. Tikai "stulbi" cilvēki vai muļķi varētu domāt, ka tas ir slikti! Mums ir pietiekoši daudz problēmu bez šīs. Kad es būšu prezidents, Krievija mūs respektēs daudz vairāk nekā tagad un abas valstis, iespējams, sadarbosies, lai atrisinātu kādu no spiedīgajām pasaules problēmām," vairāku ierakstu virknē paudis Tramps.

Šie ieraksti tviterī parādījušies neilgi pēc tam, kad ASV izlūkdienests paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins centies palīdzēt Trampam uzvarēt ASV prezidenta vēlēšanās, kas notika pērnā gada novembrī.

Jau ziņots, ka atslepenotās informācijas ziņojumā teikts, ka Krievijas līderis "pasūtījis kampaņu", kuras mērķis bija ASV vēlēšanu ietekmēšana. Ziņojums pieejams šeit.

Pēc izlūkdienesta ziņojuma saņemšanas Tramps solīja aktīvu rīcību kiberuzbrukumu apturēšanā, vienlaikus gan apgalvojot, ka tie neietekmēja vēlēšanu rezultātus.

Iepriekš Tramps koncentrēšanos uz Krievijas hakeriem nosauca par politiskām raganu medībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!