Foto: AP/Scanpix

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps piektdien nosaucis pats sevi par "upuri" pēc tam, kad arvien vairākas sievietes viņam piedēvējušas seksuāla rakstura uzbrukumus, vēsta CNN.

"Kā jūs redzat, es esmu upuris vienā no lielākajām politiskajām kampaņām mūsu valstī," sacīja Tramps, kurš piebilda, ka ar šādām seksuāla rakstura apsūdzībām tiekot mēģināts iznīcināt viņa ievērojamo kampaņu.

CNN vēsta, ka Trampa padomdevēji viņam kampaņas laikā tagad ieteikuši vairāk koncentrēties nevis uz apsūdzībām par seksuāla rakstura uzbrukumiem, bet gan vairāk runāt par ekonomiskiem jautājumiem.

"Mani padomdevēji man saka - nerunā par to, runā par darbu, stāsti par ekonomiku," apgalvo Tramps. "Bet man ir par to jārunā, ja man ir ko apstrīdēt tad, kad par mani kāds ko saka," uzsvēra Baltā nama kandidāts, kurš vēlreiz noliedza izskanējušās apsūdzības par sieviešu skūpstīšanu un apgrābstīšanu bez viņu piekrišanas.

Vēstīts, ka laikraksts "New York Times" trešdien vēlu vakarā izplatīja divu sieviešu apgalvojumus, ka Tramps savulaik viņas apgrābstījis un skūpstījis bez viņu piekrišanas. Žurnāls "People" vēlāk ziņoja, ka Tramps uzmācies izdevuma žurnālistei, kas bija ieradusies viņu intervēt.

Republikāņu kandidāta izturēšanās pret sievietēm kļuvusi par teju galveno vēlēšanu kampaņas tematu kopš pagājušās piektdienas, kad laikraksts "Washington Post" atklātībai nodeva 2005. gada ierakstu ar ārkārtīgi vulgāriem Trampa izteikumiem par sievietēm.

Televīzijas debatēs svētdien, atbildot žurnālista Andersona Kūpera jautājumu, vai viņš jebkad ir apgrābstījis kādu sievieti bez viņas piekrišanas, Tramps atbildēja: "Nē, es neesmu."

Demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pirmdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tā bija pirmā aptauja, kas veikta jau pēc tam, kad piektdien tika publiskots skandalozais 2005. gada ieraksts.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46 %, bet Trampu - 35 % vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta "Wall Street Journal" aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!