Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paudis oficiālu atbalstu republikāņu kandidātam ASV Senāta Alabamas štata papildvēlēšanās Rojam Mūram, kurš apsūdzēts seksuāla rakstura nepiedienīgā uzvedībā. Tramps uzsvēra, ka Mūra balss ir nepieciešama Kongresā.

"Demokrātu atteikšanās dot kaut vai vienu balsi vērienīgajam nodokļu samazināšanas plānam ir iemesls, kāpēc mums ir nepieciešams, lai Alabamā uzvar republikānis Rojs Mūrs," pirmdien tviterī skaidroja Tramps.

Prezidents arī runājis ar Mūru pa telefonu. Viņi sprieduši par ASV Senāta vēlēšanām Alabamā, sacīja Baltā nama preses sekretārs Radžs Šahs, piebilstot, ka Tramps "paudis atbalstu tiesneša Mūra kampaņai".

Tramps tviterī arī vērsies pret Mūra demokrātu sāncensi Dagu Džounsu.

"Ja Alabamā tiks ievēlēta [Nensijas] Pelosi un [Čaka] Šūmera liberālā marionete Džounss, cietīs mūsu dižais republikāņu plāns attiecībā uz zemiem nodokļiem, stingrību pret noziedzību, stipru armiju un robežām un daudz ko citu."

Mūrs viņam izvirzītās apsūdzības noraida.

Aptaujas šobrīd nesniedz skaidras prognozes par Alabamas vēlēšanu iznākumu.

Kā liecina telekanāla CBS un pētījumu centra "YouGov" svētdien publicētās aptaujas dati, par Mūru grasās balsot 49, bet Džounsu - 43% vēlētāju.

Dienu iepriekš laikraksta "The Washington Post" un Šāra skolas aptaujā Džounsam tika prognozēti 50, bet Mūram 47% balsu.

Senāta papildvēlēšanās 12.decembrī Mūrs un Džounss kandidēs uz senatora vietu, kuru bija ieņēmis tagadējais ASV ģenerālprokurors Džefs Sešonss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!