Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV enerģētikas ministrs Riks Perijs, kurš ir iepīts impīčmenta izmeklēšanā pret prezidentu Donaldu Trampu, gada beigās atkāpsies no amata, ceturtdien paziņoja Tramps.

"Riks ir paveicis fantastisku darbu Enerģētikas ministrijā, bet bija laiks [atkāpties] - trīs gadi [amatā] ir ilgs laiks," sacīja Tramps Teksasas apmeklējuma laikā. "Mums jau ir [kandidāts] viņa nomaiņai." Dienu pirms šī Trampa paziņojuma tika publicēta intervija, kurā Perijs sacīja, ka viņš pēc Trampa norādījumiem bija sazinājies ar prezidenta personīgo advokātu Rūdiju Džuliāni jautājumā par korupciju Ukrainā.

Pret Trampu ir uzsākta impīčmenta izmeklēšana par to, ka viņš sarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis panākt izmeklēšanu saistībā ar viņa potenciālo vēlēšanu sāncensi Džo Baidenu. Kongresa apakšpalātas demokrāti, kas veic impīčmenta izmeklēšanu, pagājušonedēļ nosūtīja Perijam pavēsti, pieprasot līdz 18. oktobrim iesniegt dokumentus, kas saistīti ar viņa darījumiem Ukrainā.

Tramps sacīja, ka Perijs jau pirms vairākiem mēnešiem runājis par saviem demisijas plāniem, un ka atkāpšanās notiks gada beigās.

Perijs, kurš tika nominēts enerģētikas ministra amatam 2016. gada decembrī, ir bijis viens no visilgāk savā amatā palikušajiem Trampa administrācijas locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!