Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija grasās budžeta pieprasījumā 2020.finanšu gadam, kas sāksies 2019.gada 1.oktobrī, aicināt piešķirt vēl 8,6 miljardus dolāru (7,7 miljardus eiro) nožogojuma būvniecībai uz ASV un Meksikas robežas, svētdien vēsta laikraksts "The Washington Post".

Domājams, šis solis izraisīs jaunu konfrontāciju Kongresā.

Pieprasījums 2020.gada budžetam, kas oficiāli tiks izziņots pirmdien, pārsniegs 5,7 miljardus dolāru, ko Tramps pieprasīja pērn. Iepriekšējais pieprasījums noveda pie strupceļa, un tā rezultātā ASV federālās valdības darbs daļēji tika apturēts uz 35 dienām.

Kongresa demokrātu līderi Nensija Pelosi un Čaks Šūmers pauduši nopēlumu šim priekšlikumam, brīdinot, ka Trampu Kongresā gaida vēl viena sakāve. Baltā nama ekonomikas padomnieks Lerijs Kadlovs svētdien atzina, ka jaunais pieprasījums, visticamāk, nozīmēs jaunas cīņas Kongresā ap finansējumu robežmūrim.

"Man šķiet, ka tā būs," telekanālam "Fox News" sacīja padomnieks. Vienlaikus viņš pauda optimismu, ka ASV ekonomikas izaugsme "2019.gadā un vēl pēc tam" pārsniegs 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!