Foto: EPA/Scanpix/LETA

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps plāno palīdzēt savai Republikāņu partijai Kongresa vēlēšanās nākamgad un ir ticies ar Pārstāvju palātas republikāņu mazākuma līderi Kevinu Makartiju, ceturtdien paziņoja Trampa komanda.

"Ļoti labās un sirsnīgās" tikšanās laikā Floridas štatā Tramps un Makartijs apsprieda republikāņu mērķi atgūt vairākumu Pārstāvju palātā Kongresa vēlēšanās 2022.gadā.

Demokrāti pašlaik kontrolē Pārstāvju palātu un Senātu, bet ar nelielu vairākumu. Tramps ir apsolījis Makartijam palīdzēt republikāņiem atgūt vairākumu Kongresa apakšpalātā.

Vairāki republikāņu politiķi pēdējos mēnešos ir novērsušies no Trampa, nevēloties atbalstīt viņa atteikšanos atzīt sakāvi ASV prezidenta vēlēšanās.

Pēc Trampa atbalstītāju iebrukuma ASV Kapitolijā 6.janvārī daudzi republikāņi, no kuriem vairāki ir ietekmīgi, publiski sarāva attiecības ar viņu.

Tikšanās ar Makartiju notikusi ceturtdien Trampam piederošajā golfa kluba kompleksā "Mar-a-Lago" Floridas štata Palmbīčas pilsētā, kur Tramps apmeties pēc Baltā nama atstāšanas 20.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!