Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps, uzrunājot atbalstītājus Nešvilā, izteicās, ka Meksika nedara neko, lai ierobežotu nelegālo imigrantu plūsmas uz ASV. Meksikas prezidentam Trampa izteikumi nepatika, raksta "Reuters".

"Beigu beigās Meksika samaksās par sienas celšanu. [Meksika] nedara neko, lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmas, kas [uz ASV] dodas caur Meksiku no Hondurasas un citām valstīm," norādīja Tramps.

Aptuveni stundu pēc Trampa uzrunas, Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka Meksika nekad nemaksās par robežmūra celšanu.

Sienas uzbūvēšana uz ASV dienvidu robežas bija viens no centrālajiem mērķiem, kuru savas kampaņas laikā uzstādīja Donalds Tramps. Viņš argumentē, ka siena ir nepieciešama, lai apturētu imigrantu plūsmas, kas dodas uz ASV no Meksikas, kā arī citām valstīm.

Šī nav pirmā reize, kad ASV un Meksikas prezidenti nonāk publiskās domstarpībās saistībā ar robežmūra jautājumu. Tramps reiz izteicās, ka vispār nevēlas tikties ar Meksikas prezidentu, ja viņš turpinās uzstāt, ka Meksika nemaksās par sienas uzbūvēšanu - šī saruna esot notikusi vienu nedēļu pēc Trampa inaugurācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!