ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka Meksikas prezidentam Enrikem Penjam-Njeto būtu labāk atcelt gaidāmo vizīti Savienotajās Valstīs, ja Meksika negrasās maksāt par mūra celtniecību uz abu valstu robežas. Meksikas prezidents pēc šī aicinājuma to arī izdarīja.

Penjam-Njeto 31.janvārī bija plānota tikšanās ar Trampu Vašingtonā.

"ASV ir 60 miljardu dolāru tirdzniecības deficīts ar Meksiku. Kopš NAFTA (Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līguma) sākuma tas jau sākotnēji bijis vienpusējs darījums, kurā zaudēts milzīgs skaits darbavietu un uzņēmumu," paziņoja Tramps.

"Ja Meksika nevēlas maksāt par ļoti nepieciešamo mūri, tad būtu labāk atcelt gaidāmo tikšanos," sacīja Tramps, kurš trešdien parakstīja rīkojumu par mūra būvniecību uz robežas ar Meksiku, solot, ka būvniecība sāksies tuvāko mēnešu laikā.

Pēc šī Trampa ziņojuma Meksikas prezidents pavēstīja, ka abu tikšanās nenotiks.

"Šorīt mēs informējām Balto namu, ka es neapmeklēšu ieplānoto tikšanos ar ASV prezidentu," savā sociālā tīkla "Twitter" profilā rakstīja Penja-Njeto. "Meksika neatbalsta mūri, un vairākkārt esmu teicis, ka Meksika par to nemaksās."

Pēc Penjas-Njeto paziņojuma par vizītes atcelšanu Tramps norādīja, ka galu galā tā tāpat būtu bijusi "neauglīga".

"Meksikas prezidents un es esam vienojušies atcelt mūsu plānoto tikšanos, kas bija paredzēta nākamajā nedēļā," uzrunājot Filadelfijā kongresmeņus, kas pārstāv Republikāņu partiju, pavēstīja Tramps.

"Ja Meksika neizturēsies pret Savienotajām valstīm ar pienācīgu cieņu, šāda tikšanās būtu neauglīga, un es vēlos iet citu ceļu. Man nav izvēles," paziņoja jaunais ASV prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!