Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka slēgs savu labdarības fondu, lai izvairītos no interešu konflikta gaidāmās prezidentūras laikā.

"Fonds daudzu gadu laikā ir paveicis milzīgi labus darbus, piešķirot miljoniem dolāru neskaitāmām organizācijām, kuras bija tā cienīgas, tostarp atbalstīja veterānus, tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus un bērnus," sacīts Trampa sestdien izplatītajā paziņojumā.

"Tomēr, lai izvairītos pat no šķietama interešu konflikta ar maniem prezidenta pienākumiem, esmu nolēmis turpināt īstenot savas (..) intereses filantropijā citādi," norādījis jaunievēlētais ASV prezidents.

Trampa pārejas komanda informēja, ka viņš ir uzdevis savam padomniekam veikt nepieciešamos pasākumus, lai slēgtu labdarības fondu "Donalda Dž.Trampa fonds" (Donald J. Trump Foundation).

Šī fonda darbība ir izraisījusi pretrunīgus jautājumus, tostarp par to, ka Tramps fondam faktiski ir ziedojis daudz mazāk līdzekļu, nekā bija solījis, un ka Trampa dēli apmaiņā pret miljona dolāru ziedojumu fondam solījuši noorganizēt tikšanos ar Trampu, kad viņš būs kļuvis par prezidentu.

Izmeklēšanu par fonda darbību pašlaik veic prokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!