Foto: AFP/Scanpix

Republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta amatam Donalds Tramps, kurš savas vēlēšanu kampaņas laikā bija solījis aizliegt musulmaņu iebraukšanu un uzcelt mūri meksikāņu imigrācijas novēršanai, otrdien solīja noraidīt fanātismu "visās formās", ja tiks ievēlēts par prezidentu.

"Šis ir mans solījums amerikāņu tautai: es kā jūsu prezidents būšu jūsu lielākais aizstāvis," Tramps solīja paziņojumā, kas ievietots sociālajā tīklā "Facebook".

"Es cīnīšos, lai nodrošinātu, ka pret katru amerikāni izturas vienlīdzīgi, katrs amerikānis tiek aizsargāts vienlīdzīgi un godināts vienlīdzīgi," vēstīja Tramps.

"Mēs noraidīsim fanātismu, naidu un apspiešanu visās formās, un tieksimies uz jaunu nākotni, kas veidota uz mūsu kā vienas amerikāņu tautas kopīgas kultūras un vērtībām," solīja republikāņu kandidāts.

Šis Trampa solījums ir pārsteidzošs, jo viņš līdz šim ir maz darījis, lai iepatiktos dažām minoritātēm vai sievietēm.

Tramps, neraugoties uz aizskarošu retoriku un politkorektuma neievērošanu, ir īstenojis veiksmīgu vēlēšanu kampaņu. Daži viņa kļūmīgi paziņojumi pēdējā laikā gan ir pamudinājuši pat viņa partijas biedrus aicināt Trampu būt uzmanīgākam savos izteicienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!