Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš pēc inficēšanās ar Covid-19 nedēļas nogali pavadījis slimnīcā, pirmdien dienas vidū pēc vietējā laika paziņojis ar ierakstu tviterī, ka pusseptiņos vakarā pametīs Voltera Rīda militāro slimnīcu Vašingtonas pievārtē.

Prezidents raksta, ka viņš jūtas patiesi labi. "Nebaidieties no Covid. Neļaujiet tam dominēt pār jūsu dzīvi. Mēs esam attīstījuši ar Trampa administrācijas atbalstu dažas tiešām lieliskas zāles un zināšanas. Es jūtos labāk nekā pirms 20 gadiem!".

Otrā ierakstā Tramps raksta, ka mediji esot neapmierināti, ka svētdienas vakarā viņš ar auto izbraucis no slimnīcas, lai pateiktos saviem atbalstītājiem, kas pie slimnīcas pavadījuši stundas un dienas. "Ja es to nebūtu darījis, mediji teiktu, ka esmu nepieklājīgs," raksta Tramps.

Jau ziņots, ka svētdien Tramps slimnīcu uz īsu brīdi negaidīti pameta, lai pateiktos atbalstītājiem, kas dežurēja līdzās slimnīcas teritorijai.

Braucot melnā apvidus auto, prezidents pamāja atbalstītājiem, kas bija sapulcējušies līdzās Voltera Rīda armijas slimnīcai Mērilendas štata Betesdā.

Auto, kurā bija vēl vismaz divi cilvēki, prezidents bija apvilcis sejas masku.

"Mēs sagādāsim mazu pārsteigumu dižajiem patriotiem, kas mums ir te ārā uz ielas," video vēstījumā tviterī īsi pirms vizītes pavēstīja Tramps. "Es tūliņ došos nelielā pārsteiguma vizītē."

Prezidents atzina, ka "par Covid uzzinājis ļoti daudz, tiešām ejot skolā".

"Šī ir īstā skola. Šī nav tāda "lasīsim grāmatas" skola, un es to saprotu, un tā ir ļoti interesanta lieta," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Trampam ceturtdien tika diagnosticēta saslimšana ar Covid-19, bet piektdien viņš tika nogādāts Voltera Rīda militārajā hospitālī.

Slimības dēļ Tramps ir bijis spiests atcelt priekšvēlēšanu kampaņas pasākumus.

Republikāņu partija ir apstiprinājusi viņa kandidatūru otrajam pilnvaru termiņam, un 3. novembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās Trampam būs jāsacenšas ar Demokrātu partijas kandidātu, bijušo viceprezidentu Džo Baidenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!