Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps un Demokrātiskās partijas prezidenta amata kandidāts Džo Baidens apmainījušies ar savstarpējiem apvainojumiem, runājot par Covid-19 vakcīnu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Tramps izteicās, ka vakcīna pret slimību varētu būt pieejama jau pirms novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām. Savukārt Baidens paudis skepsi par to, vai Tramps uzklausītu zinātnieku viedokļus.

Kamala Harisa, kura ir demokrātu viceprezidentes amata kandidāte, svētdien izteicās, ka neticētu Trampam, ja viņš teiktu, ka vakcīna ir droša.

Baidens piebilda, ka arī ASV sabiedrība varētu neuzticēties Trampam Covid-19 vakcīnas kontekstā. "Viņš ir teicis tik daudz lietu, kas neatbilst patiesībai, es uztraucos, ka, ja mums būtu patiešām laba vakcīna, cilvēki nevēlētos to lietot," teica demokrāts.

Prezidents Tramps uz Baidena komentāriem atbildēja asi, nosaucot bijušo viceprezidentu par "stulbu", bet Harisu par "liberālāko cilvēku [ASV] Kongresā." Tāpat Tramps izteicās, ka, viņaprāt, Harisa nav kompetenta persona.

ASV ar jauno koronavīrusu inficējušies vairāk nekā seši miljoni cilvēku - pēc saslimušo cilvēku skaita Savienotās Valstis ierindojas pirmajā vietā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!