Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa ilggadējais personīgais advokāts Maikls Koens paziņojis, ka Tramps iepriekš zinājis par tikšanos 2016.gada jūnijā ar Krievijas pārstāvjiem, kurā tika gaidīts kompromitējoša informācija par viņa vēlēšanu sāncensi Hilariju Klintoni, vēsta ASV mediji.

Trampa vecākais dēls Donalds Tramps juniors, viņa znots Džareds Kušners un bijušais kampaņas menedžeris Pols Manaforts 2016.gada 9.jūnijā Ņujorkas Trampa tornī tikās ar Krievijas juristi Natāliju Veseļņicku, kurai, kā tika uzskatīts, varētu būt kompromitējoša informācija par Klintoni. Kā apgalvo Tramps juniors, sarunās šāda informācija tomēr nav sniegta.

Tramps, viņa dēls, advokāti un citas administrācijas amatpersonas ir vairākkārtīgi apgalvojušas, ka Tramps nav zinājis par tikšanos līdz par to sāka ziņot mediji 2017.gada jūlijā.

Taču telekanāli CNN un NBC ziņo, ka Koens, kuru ar Trampu vairs nesaista labas attiecības, apgalvo, ka viņš bijis klāt, kad Tramps juniors pastāstījis savam tēvam par krievu piedāvājumu tikties un Tramps to atbalstījis.

CNN un NBC vēsta, ka Koens vēlas to vēlas izklāstīt īpašajam prokuroram Robertam Milleram, kurš veic izmeklēšanu par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!