Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Autosacīkšu sērijas "Nascar" prestižais "Daytona 500" posms nedēļas nogalē atklāts, svinīgu apli pa trasi izbraucot ASV prezidenta Donalda Trampa limuzīnam, raksta portāls "Axios".

Skatītāju gaviļu pavadībā limuzīnā, dēvētā par Zvēru ("The Beast"), Tramps tika apvests riņķī sacīkšu trasei un pēc tam ar runu atklāja autosacīkstes. ""Nascar" fani ir patrioti, kuri ļoti atbalsta prezidentu, tādēļ mēs vēlējāmies ar viņiem komunicēt tieši," paziņojumā pauda Trampa kampaņas menedžeris Breds Parskeils.

"Daytona 500" sacīkstes notiek Deitonbīčas pilsētā Floridas štatā. Kā atzīmē "Axios", Floridai ir būtiska loma ASV politikā. Novembrī ASV norisināsies prezidenta vēlēšanas, kurās Florida allaž ir viens no svarīgākajiem štatiem tam kandidātam, kurš uzvar cīņā par Baltā nama atslēgām.

Tramps 2016. gada vēlēšanās Floridā uzvarēja un saulaino dienvidu štatu izcēlis arī savas pārvēlēšanas kampaņas ietvaros. Tieši Floridā – Orlando pilsētā – pērnā gada jūnijā Tramps oficiāli paziņoja par 2020. gada prezidenta vēlēšanu kampaņas uzsākšanu. Tāpat ASV prezidents mainījis savu pastāvīgo dzīvesvietu no Ņujorkas uz Floridu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!