Jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu sagaida impīčmenta procedūra, intervijā CNN prognozējis Amerikāņu Universitātes Vašingtonā politikas vēstures profesors Alans Lihtmans.

Lihtmans precīzi prognozējis ASV vēlēšanu rezultātus kopš 1984. gada, tostarp viņš paredzēja arī Trampa ievēlēšanu.

"Ir visai liela iespēja, ka Donaldu Trampu sagaida impīčments," sacīja Lihtmans.

"Pirmkārt, viņš visu savu dzīvi ir dzīvojis bez bremzēm un attapies, zaudējot likuma priekšā," skaidro profesors, atgādinādams, ka Tramps ir vadījis nelegālu labdarības fondu Ņujorkā, ziedojumu līdzekļus izmantojot personiskā biznesa un vēlēšanu kampaņas finansēšanai.

"Republikāņi par Donaldu Trampu ir noraizējušies. Viņš ir nekontrolējams. Neviens nezina, kādas ir viņa vērtības un kam viņš patiesi tic. Viņu nevar kontrolēt. Republikāņi viņa vietā pārliecinoši izvēlētos Maiku Pensu, kurš ir pilnībā paredzams konservatīvs republikānis," skaidroja profesors.

Impīčments ir specifiska procedūra, kas tiek īstenota ļoti nopietna augstas amatpersonas pārkāpuma gadījumā. Tās rezultātā iespējama ASV prezidenta atstādināšana no amata.

Vēstīts, ka Tramps, kurš vēlēšanās uzvarēja Hilariju Klintoni, par ASV prezidentu tiks inaugurēts 2017. gada 20. janvārī, Baltajā namā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!