Otrdien viens no vadošajiem Azerbaidžānas telekanāliem paziņoja, ka Azerbaidžānas valdības ministrs ir draudējis to slēgt, ja tas turpinās pārraidīt čečenu nemiernieku līdera intervijas.
Vahids Mustafajevs, Azerbaidžānas televīzijas sabiedrības ANS prezidents, arī apsūdzēja Krievijas aģentus par pārraides pārtraukšanu pagājušajā nedēļā.

Viņš solīja turpināt pārraidīt intervijas ar Čečenijas prezidentu Aslanu Mashadovu un kaujinieku komandieri Šamilu Basajevu, neņemot vērā ne Azerbaidžānas, ne Krievijas varas iestāžu iebildumus.

Mustafajevs uzsvēra, ka pagājušajā piektdienā nacionālās drošības ministrs Namigs Abasovs viņu brīdinājis nerādīt pirms divām nedēļām Čečenijā filmētās intervijas.

"Viņš teica, ka Azerbaidžāna ir apdraudēta un Krievija varētu iznīcināt mūsu valsti, ja nesapratīsim, ka intervija nav jārāda," notikušo atstāstīja telekanāla prezidents.

Nacionālās drošības ministrijas preses sekretārs apgalvoja, ka tāda saruna vispār nav notikusi.

Fragmenti no intervijas ar Basajevu un Mashadovu tika parādīti raidījumā pagājušajā piektdienā, bet visa ieraksta rādīšana tika pārtraukta, jo telekanāls bez jebkādiem paskaidrojumiem pārtrauca raidīt uz desmit minūtēm.

"Tas ir ļoti skaidri saprotams, ka elektrības piegādes pārtraukums bija saistīts ar Krievijas speciālajiem dienestiem, visi ceļi ved uz Krievijas pusi," teica Mustafajevs.

Viņš uzskata - "ir ļoti dīvaini, ka visā reģionā vienīgie sliktie esam tikai mēs."

Krievijas Federālā drošības dienesta preses sekretārs uzsvēra, ka viņš neko nezina par notikušo.

Savukārt Mustafajevs savā telekanālā ANS teica, ka viņa vadītais telekanāls turpinās rādīt intervijas fragmentus turpmākās divas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!