Policija atcēlusi trešdien Briselē izsludināto trauksmi, jo vīrietis ziemas mētelī, kurš bija izraisījis likumsargos bažas par to, ka viņš varētu būt terorists, izrādījies students, kurš pilsētā pētījis starojumu, informē Beļģijas raidsabiedrība VRT.

Vēstīts, ka policija trešdien bija ielenkusi vīrieti, kurš uzvedies aizdomīgi un bija ģērbts biezā ziemas mētelī, no kura ārā rēgojušies vadi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Beļģijas galvaspilsētas centrā noritēja plaša mēroga policijas operācija un bija ieradusies atmīnēšanas komanda. Vairākas ielas tika slēgtas un aizvērti tuvākie veikali. Policija aizdomīgo kungu bija ielenkusi un turēja ieroču tēmēkļos.

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, operācija pašlaik ir beigusies. Zināms, ka vīrietis Briseles universitātē studējis kodolzinātnes.

"Viņš reaģēja pilnīgi normāli, ka mēs šādā situācijā pielietojām visus drošības resursus, lai veiktu pārbaudes," Beļģijas raidsabiedrībai VRT norādījis policijas pārstāvis.

Kā vēsta britu raidsabiedrība "Sky News", pārbaudēs secināts, ka zem vīrieša mēteļa nebijis nekā bīstama. Zem tā bijušas paslēptas metāla plāksnes.

Pagaidām policija vīrieti ir aizturējusi, lai veiktu nopratināšanu.

Security operation #Brussels, suspect wearing jacket with wires near #Muntplein, man held at gunpoint by police pic.twitter.com/6KyWrLMaqT— Roeland Roovers (@r0eland) July 20, 2016

"Mēs saņēmām zvanu par kādu, kurš uzvedas aizdomīgi. Biezs ziemas mētelis šajā temperatūrā ir ļoti aizdomīgi. Un no mēteļa nāk ārā arī vadi," Briseles policijas pārstāvis Kristians de Koniks pastāstīja Beļģijas TV.

Trešdienas pēcpusdienā Briselē gaisa temperatūra ir 30 grādi pēc Celsija, norāda BBC.

Incidents noticis dienu pirms Beļģijas Nacionālās dienas, kuras dēļ Briselē ir pastiprināti drošības pasākumi. Teroristu bumbu sprādzienos Briselē šogad ir nogalināti 32 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!