Trešajā Krievijas sūtītajā "humānajā konvojā" Austrumukrainā nogādāta munīcija un izlūkošanas aprīkojums, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Ukrainā ievestas radiosakarus traucējošas stacijas un radioizlūkošanas aparatūra, ko pavada Krievijas speciālisti un apsargā Krievijas karavīri, informē Timčuks. Iekārtas tiek pārvietotas tikai naktīs un ir labi nomaskētas, viņš precizē.

"Daļa tehnikas ieradās kopā ar tā saukto "humāno konvoju" no Krievijas," uzsver Timčuks. "Tāpat ar pēdējo "humāno konvoju" no Krievijas uz Donbasu atvestas kaujas rezerves, kas tiek izkrautas kā "DTR" tā arī "LTR" [tā sauktās Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas"]," papildina eksperts.

Saskaņā ar pieejamo informāciju Sņižnes un Krasnijlučas rajonos tiek iekārtotas noliktavas un remontdarbnīcas, tur atrodoties arī pārkraušanas bāzes, no kurām tālāk nosūta no Krievijas atvestās rezerves.

Vēstīts, ka sestdien Austrumukrainā ieradās jau trešā Krievijas sūtītā autokolonna ar humāno palīdzību 200 automašīnās, kā to apgalvo Maskava. Kravas ievešana, tāpat kā iepriekšējās divas reizes, notikusi bez Kijevas piekrišanas.

Otrs Krievijas "humānais konvojs" Ukrainā ieradās 13. septembrī, bet pirmais - augusta beigās.

16. septembrī, Ukrainas Iekšlietu ministrija pieprasījusi no Krievijas vairs nesūtīt "humānās palīdzības" konvoju uz valsts dienvidaustrumu daļu, kur armija veic operācijas pret separātistiem.

Foto: Pirmais "humānais konvojs"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!