Moldovas vēlēšanu komisijas amatpersonas pirmdien nolēma, ka parlamenta vēlēšanās nodoto balsu pārskaitīšanu veiks trešdien.
Moldovas Konstitucionālā tiesa svētdien pieņēma lēmumu, liekot Centrālai vēlēšanu komisijai deviņu dienu laikā pārskaitīt vēlēšanās 5.aprīlī visas vēlētāju nodotās balsis.

Vienlaikus ar balsu pārskaitīšanu jāveic vēlētāju sarakstu pārbaude, kā to pieprasīja opozīcija, kas apsūdz pie varas esošos komunistus krāpšanā.

Ar prasību par balsu pārskaitīšanu tiesā vērsās Moldovas prezidents Vladimirs Voroņins, lai tādējādi nodrošinātu valstī politisko stabilitāti un mieru.

"Procedūra prasīs vienu dienu," žurnālistiem paziņoja vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs, piebilstot, ka balsu skaitīšanu veiks rajonu padomes, kuras pēc tam datus iesniegs komisijai.

Opozīcijā esošās liberāldemokrātu partijas pārstāvis Stefans Kreanga sacīja, ka vislielākā uzmanība tiks pievērsta vēlētāju sarakstiem.

"Viena diena ir pietiekami balsu pārskaitīšanai," pavēstīja Kreanga. "Mums vissvarīgākā ir sarakstu pārbaude. Mēs pašlaik saņemam sarakstu kopijas un komisijai iesniegsim ziņojumu par krāpšanos vēlēšanās."

Opozīcijas partijas apgalvo, ka sarakstos ir daudzu mirušu vai ārzemēs strādājošu moldāvu vārdi, par kuriem vēlēšanu dienā nodotas balsis.

Atbilstoši iepriekš izziņotajiem oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās uzvarējuši līdz šim valdošie komunisti, parlamentā, kurā pavisam ir 101 vieta, nodrošinot 60 mandātus. Ziņas par komunistu uzvaru izraisīja plašus protestus, kuru laikā demonstranti pagājušajā nedēļā iebruka un izdemolēja parlamenta un prezidenta kancelejas ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!