Izvēloties prēmijas "TripAdvisor Travellers' Choice Awards" saņēmējus, tūrisma savienība "TripAdvisor" ir nosaukusi arī Lielbritānijas labākās un sliktākās naktsmītnes. Viesnīcas tika vērtētas pēc dažādiem kritērijiem, tai skaitā, lieluma, cenām, apkalpošanas kvalitātes, higiēnas ievērošanas noteikumiem un citām lietām.
Pēc žūrijas vērtējuma, 100 pasaules 'nedārgu' viesnīcu sarakstā (no 25 līdz 100 eiro diennaktī), kuras tiek ieteiktas tūristiem, ir iekļautas 11 britu viesnīcas. Piecas no šīm viesnīcām atrodas Lankašīrā (Lancashire), trīs Bornmutā (Bournemouth), viena viesnīca Skārboro (Scarborough) un divas viesnīcas Llandudno (Velsas ziemeļos).

"TripAdvisor" lasītāji ir atzinīgi novērtējuši viesnīcas cenu, tīrību un saimnieku viesmīlību viesnīcā "Can-y-Bae", kas atrodas Llandudno, un rezultātā tā ir atzīta kā labākā viesnīca, kur cena un kvalitāte ir atbilstoša.

Kategorijā "Labākās pansijas" Lielbritānijā atrodas oficiāli pirmajā pozīcijā, jo septiņas no desmit Eiropas labākajām pansijām atrodas britu pārziņā. Pie tam Skotija šajā ziņā apsteidz Angliju, jo attiecīgi pieci no septiņiem atrodas Skotijā.

Turpretī visgreznāko pasaules viesnīcu sarakstā ir iekļautas piecas britu viesnīcas - dizaina viesnīca "41" ir ieņēmusi augstā 23. vietu, bet 27. pozīcijā atrodas viesnīca "Rudding Park Hotel"(Herogita (Harrogate)), 30. vietā - "Hunters Quay Hotel" (Danūna (Dunoon)), 58. vietā - "Lucknam Park" (Čipnema (Chippenham)) un 100.vietā - "Atlantic Hotel" (Džersija (Jersey)).

Tajā pašā laikā nu jau trešo gadu pēc kārtas "TripAdvisor" nosauc arī pašas netīrākās un sliktākās viesnīcas. Šajā sarakstā ir septiņas Londonas viesnīcas, un pa vienai viesnīcai no Oksfordas, Mančestras un Braitonas.

"TripAdvisor" lietotāji par Londonas viesnīcu "Cromwell Crown Hotel" izsakās, kā tā esot "elle uz zemes virsas", un veltījumi šai viesnīcai dažkārt šķiet kā briesmu stāsti. Netīrāko viesnīcu sarakstā ir iekļuvusi arī viesnīca "Nanford Guest House", kas atrodas Oksfordā, kā arī Londonā esošās viesnīcas "Eden Plaza Hotel" un "Park Hotel London".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!