Foto: AFP/Scanpix
Lībijas galvaspilsētā Tripolē demonstranti uzbrukuši Krievijas vēstniecībai un norāvuši valsts karogu, neviens diplomāts nav cietis, informē aģentūra "Itar Tass".

Telekanāls "Al Jazeera" informē, ka nemierus sarīkojuši Sīrijas opozicionāri, taču tajos piedalījušies arī lībieši. Plašākas ziņas par uzbrukumu pagaidām nav zināmas.

"Vēstniecības ēkā neviens no uzbrucējiem neiekļuva, neviens no personāla nav cietis," "Itar Tass" informēja vēstniecībā. "Visi ir sveiki un veseli, taču opozicionāriem izdevās noraut Krievijas karogu," stāstīja pārstāvniecībā.

Sīrijas opozicionāri centušies ieņemt arī savas valsts vēstniecību Turcijā, Stambulā, un Turcijas policijai nācās pielietot asaru gāzi, lai izdzenātu uzbrucējus, kas mēģināja triecienā ieņemt vēstniecības ēku.

Krievijas mediji ziņo, ka uzbrukumā Sīrijas pārstāvniecībai piedalījušies 300 – 400 sīriešu un turku. Viņi apmētāja ēku ar dažādiem priekšmetiem, izkliedzot pret prezidentu Bašaru Al Asadu vērstus saukļus.

Jau ziņots, ka Krievijas un Ķīnas uzliktā veto dēļ ANO Drošības padomei sestdien nezidevās pieņemt rezolūcija par Sīrijas jautājumu. Šo rīcību jau asi kritizējušas rietumu valstis, bet Sīrijas opozīcija norādījusi, ka šādā veidā legalizētas valstī notiekošās civiliedzīvotāju slepkavības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!