Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pie Krievijas pilsētas Tjumeņas 2.aprīlī notikušajā aviokatastrofā izdzīvojušo trīs lidmašīnas pasažieru veselības stāvoklis uzlabojies, un ārsti cer uz turpmāku atlabšanu, medijiem paudis apgabala veselības aprūpes departamenta vadītājs Andrejs Kudrjakovs.

Kā ziņots, kopumā izdzīvoja 11 no 43 lidmašīnā avārijas brīdī bijušajiem cilvēkiem. Sešu stāvoklis joprojām ir ļoti smags, vēl divu stāvoklis vērtējams, kā „smags, bet stabils". Kritiskais periods, pirms kura beigām nav iespējams spriest, vai cilvēks atveseļosies, šādos gadījumos ir aptuveni 10 dienas, aģentūra „Itar TASS" citē Kudrjakovu. Pēc atgūšanās ar cietušajiem ilgstoši strādās psihologi.

Līdz pirmdienai tiks veikta arī visu līdz šim neidentificēto mirstīgo atlieku ekspertīze, pēc kuras radinieki varēs saņemt nelaiķus apbedīšanai.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievijā pie Tjumeņas pilsētas pirmdienas naktī nogāzās pasažieru lidmašīna ar 43 cilvēkiem. Lidmašīnā bija 39 pasažieri un četri apkalpes locekļi. Visi bija Krievijas pilsoņi, tostarp 33 no Tjumeņas apgabala, seši no Hantu-Mansu autonomā apvidus un pa vienam no Omskas, Tveras, Sahalīnas apgabaliem un Adigejas Republikas.

Tjumeņas apgabala gubernators Vladimirs Jakuševs pirmdien izsludināja apgabalā trīs dienu sēras no trešdienas līdz piektdienai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!