Īslaicīgi pastāvējusī tropiskā vētra "Nikola" ("Nicole") trešdien izraisīja plūdus Jamaikā, kuros gājuši bojā vismaz 12 cilvēki, kā arī atnesa stipru lietu ASV Floridas štatā, Kubā, Kaimanu salās un Bahamu salās.

"Nikola" izveidojās trešdienas rītā kā 14.tropiskā vētra šī gada Atlantijas orkānu sezonā, bet izzuda jau trešdienas pēcpusdienā. ASV un Kubas meteorologi pat nebija vienisprātis par to, vai tā vispār bijusi tropiskā vētra.

ASV Nacionālais orkānu centrs Floridas štata Maiami pilsētā paziņoja, ka "Nikolas" vēju stiprums bijis 18 metri sekundē. Lai kāda Atlantijas vētra tiktu atzīta par tropisko vētru ar savu nosaukumu, tās vēju stiprumam jābūt vismaz 17,5 metri sekundē.

Kubas sinoptiķi novērtēja šīs vētras vēju stiprumu ar 16,4 metriem sekundē un nepiekrita, ka tā bijusi tropu vētra laikā, kad tā šķērsoja Kubu.

"Nikola" izzūdot sadalījās daudzos negaisos, kuri saskaņā ar prognozēm vispirms virzīsies ziemeļaustrumu virzienā starp Floridu un Bahamu salām, bet līdz piektdienai sasniegs ASV austrumu piekrastes centrālo daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!