Foto: DELFI Aculiecinieks
Tropiskajā vētrā Filipīnās trešdien gājuši bojā 27 cilvēki, bet vairāk nekā 60 ievainoti vai pazuduši bez vēsts, informē telekompānija CNN, atsaucoties uz vietējām varas iestādēm.

Stundu pēc tropiskās vētras "Juaning" "viesošanās" ziemeļu Auroras provincē valsts Nacionālā katastrofu riska mazināšanas un pārvaldības padome uzsākusi glābšanas darbus, meklējot cietušos un zvejniekus, kurus spēcīgie viļņi aizskalojuši okeānā.

CNN informē, ka vētra turpina lēni pārvietoties uz ziemeļiem ar ātrumu aptuveni 16 kilometri stundā, un paredzams, ka naktī tā sasniegs vienu no lielākajām arhipelāga salām Ludzonu. Vēja ātrums gan ir nedaudz samazinājies, tomēr vēl joprojām var sasniegt 60 jūdzes stundā, brīdina metereologi.

Varas iestādes informē, ka daudzas apdzīvotas vietas ir applūdušas un glābējiem nav iespējas tām piekļūt. Trešdien valdība sasaukusi ārkārtas sanāksmi, lai koordinētu un organizētu glābšanas darbus un novērtētu vētras postījumus. Amatpersonas brīdinājušas zemieņu un kalnu iedzīvotāju par lietusgāžu izraisītiem plūdiem un zemes nogruvumiem, savukārt piekrastes iedzīvotājus aicina uzmanīties no spēcīgā vēja un viļņiem.

Sinoptiķi prognozē, ka vētra plosīsies līdz pat nedēļas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!